Frihed og fleksibilitet med Finansiel leasing hos os

Frihed, fleksibilitet og medbestemmelse

Finansiel leasing er et godt alternativ til et decideret billån, og det er en god løsning for dig, der sætter pris på frihed og fleksibilitet – og som ikke vil have kilometerbegrænsning.

Finansiel leasing betyder grundlæggende, at du får finansieret bilen og opnår brugsretten over den i leasingperioden. Det koster en engangsydelse og et etableringsgebyr, når leasingaftalen underskrives, og derudover koster det et fast månedligt beløb i hele perioden.

Finansiel leasing samlignes med finansiering

Denne leasingmodel kan sammenlignes med at købe en bil på afbetaling, da du selv skal afholde alle udgifter til reparation, vedligehold og drift – præcis som hvis bilen var din egen. Når leasingsaftalen udløber, er du forpligtet til at købe bilen til restværdien eller alternativt til at anvise en anden køber. Det bliver altså din bil, når leasingperioden er afsluttet, og det er dig, der hæfter for et eventuelt tab i restværdien.

Finansiel leasing er typisk billigere end operationel leasing af to årsager

Mindre budgetsikkerhed

Budgetsikkerheden er mindre, da du risikerer uforudsete udgifter."

Bilen frikøbes

Der er reelt ikke tale om leje, men om afbetaling i leasingperioden – efterfølgende skal du købe bilen til den fastsatte restværdi."

Fordi du forpligter dig til at købe bilen, når leasingaftalen ophører, er det vigtigt, at du er opmærksom på at fastsætte en realistisk restværdi for bilen, når aftalen udarbejdes. Alternativt risikerer du at stå med en stor efterudgift ved endt leasingperiode.

Fordele og ulemper ved finansiel leasing

Den primære fordel ved at vælge finansiel leasing fremfor at købe en varebil er, at du ikke skal betale den store registreringsafgift, når aftalen indgås den er nemlig lavere ved leasing end ved køb. Samtidig slipper du for at binde stor likviditet i bilen, og du har medbestemmelse, når længden på lasingperioden skal aftales.

En anden stor fordel er, at du kan kombinere en lav månedlig ydelse med stor frihed og fleksibilitet – du er nemlig ikke bundet af en kilometerbegrænsning, som du er ved operationel leasing.

Ulempen derimod er, at det indebærer en større økonomisk risiko at vælge finansiel leasing fremfor operationel, da du selv hæfter for restværdien ved aftalens udløb, ligesom du selv skal afholde alle udgifter til reparationer, service, dæk etc.

Er finansiel leasing den rette løsning for dig?

Finansiel leasing er for dig, der gerne vil have medbestemmelse og selv styre din samlede biløkonomi. Der følger stor fleksibilitet med denne løsning, så det er et godt valg for dig, der ikke med sikkerhed kan sige, hvor mange kilometer du kører hver dag.

Samtidig kan finansiel leasing være en god idé for dig, der gerne vil have en nyere brugt varebil til en lav månedlig ydelse – du slipper for at binde kapital i bilen, og du skal ikke i banken for at oprette et billån.

Ofte stillede spørgsmål

Med finansiel leasing får du en fleksibel leasingmodel og en lav månedlig ydelse, og du slipper for at binde kapital i din varebil.

Når du leaser din varebil gennem leasevarebil.nu, laver vi en individuel aftale med en af vores faste samarbejdspartnere, så prisen passer til din økonomiske situation. Herefter betaler du en fast månedlig ydelse i hele aftalens løbetid.

Nej – ved finansiel leasing er der ingen kilometerbegrænsning.

Ved finansiel leasing afholder du selv alle udgifter til service, drift og reparation.

Regnskabsmæssigt er en finansielt leaset bil et aktiv, og du skal afskrive aktivet på samme vilkår, som hvis du ejede bilen.

Hvis varebilen udelukkende bruges i arbejdsmæssig sammenhæng, er leasingydelsen fradragsberettiget.

Ved finansiel leasing skal bilen ikke leveres tilbage. Ved udløbet af leasingperioden forpligter du dig i stedet til at købe bilen til den fastsatte restværdi eller anvise en anden køber.

Det er forskelligt fra aftale til aftale, om du kan forlænge en finansiel leasing af din varebil. Ring og hør nærmere

Bliv ringet op af en konsulent

Er du klar til at høre mere om leasing af varebiler, eller vil du bare gerne besøge butikken, så du kan få et indblik i dine muligheder.